Is er leven na de dood? Volgens ons wel!

Gepubliceerd op: 21 april 2024

Ja, er is leven na de dood. Tenminste als je het ons vraagt. En de groep mensen die dat ook zo ziet, wordt steeds groter. Er is steeds meer nieuwsgierigeid naar dit onderwerp. Zo ook bij jou, anders was je niet op deze blog beland.

In deze blog geven we antwoord op de vraag:

  • Is er leven na de dood en hoe verschilt dat met het leven op aarde?
  • Waarom gaan we dood, als het leven gewoon verder gaat
  • Hoe kun je zelf ervaren dat er leven na de dood is?

Er is leven na de dood. Het leven na de dood heeft alleen geen fysieke vorm meer, maar een non-fysieke vorm. Daarmee bedoelen we dat het leven – zoals je dat hier op aarde kent – met een lichaam en spullen die vaste materie zijn (fysiek zijn) bij de aarde horen. Die neem je niet mee als je overlijdt. Dat geldt voor je huis, je geld, je auto, je kleding, maar ook voor je lichaam. Als je overlijdt, sterft alleen jouw lichaam, maar jouw ziel gaat verder. Je ziel kan niet sterven, die is oneindig. Je ziel is energie (lees in deze blog meer over wat een ziel is). Datgene wat je wel meeneemt zijn de lessen die je op aarde hebt geleerd, de ervaringen die jou wat hebben gebracht, je groei als ziel.

Wat is er anders in het leven na de dood?

Het leven na de dood is niet heel veel anders dan dat we hier op aarde leven. Je doet (nog steeds) de dingen die je leuk vindt. Je hebt contact hebt met andere zielen, je leert dingen, je maakt reizen. En vanuit de spirituele wereld kun je ook nog bij de mensen op aarde zijn. Wat er wel heel anders is, is je perspectief. Je hebt niet meer te maken met jouw ego of jouw persoonlijkheid. Dat komt omdat je dat de dingen zijn die nodig hebt gehad op aarde, maar niet meer als je overleden bent. Dat maakt dat je een ander en ook breder perspectief hebt. Je snapt beter waarom mensen doen wat ze doen, je hebt meer begrip voor situaties en gebeurtenissen, je voelt je niet persoonlijk aangevallen als er iets gebeurt dat jij niet leuk vindt. Je begrijpt dat alles wat op jouw pad is gekomen op aarde een leerschool was en dat er uiteindelijk geen goed en kwaad bestaat. Wat ook anders is, is dat er in de spirituele wereld geen tijd en ruimte bestaat. Dat zijn echt dingen die we alleen hier op aarde gebruiken. Dat maakt dat je als ziel op meerdere plekken tegelijk kan zijn. Wat we vaak van overledenen horen ( via readings of channelings) is dat het leven na de dood veel levendiger voelt dan het leven op aarde.

Je voelt je vrijer, je hebt geen onzekerheden meer, geen frustraties, geen rancune, geen jaloezie geen schaamte en geen spijt.

Waarom gaan we dood?

Misschien is een betere vraag, waarom leven we? Jouw reis naar de aarde is een hele bijzondere reis. Maar je komt vanuit de spirituele wereld. In essentie ben jij non-fysiek. De spirituele wereld, of de dood zoals wij dat noemen is eigenlijk jouw basisstation. Daar kom je vandaan en daar ga je weer naar toe.

De reden dat je naar de aarde gaat, is omdat je hier dingen kunt ervaren die je daar niet kan ervaren. Op aarde hebben we een lagere trilling (vibratie) dan in de spirituele wereld. Emoties en gevoelens zoals boosheid, angst, schaamte schuld enzovoort, kun je alleen ervaren als je in een lagere trilling zit. Je ‘moet’ dus naar de aarde om dit te ervaren. Je hebt er zelfs als ziel voor  gekozen om deze reis te maken. En waarom dan? Vraag je je misschien af. Als alles in de spirituele wereld zo geweldig is, waarom zouden we daar dan weggaan en al deze ‘ellende’ willen ervaren? Pas als je weet wat het donker is weet je ook wat het licht is. Het is mij wel een sop deze manier uitgelegd: als je een kaars aansteekt in een helder verlichte ruimte, in een ruimte vol met licht, zul je de kaars niet heel goed zien, misschien zal het licht je niet eens opvallen. Maar als je een kaars aansteekt in een compleet donkere ruimte zie je hoeveel licht de kaars geeft, hoe waardevol deze is. Zo werkt het ook een beetje voor ons als zielen. Pas hier op aarde kunnen we ervaren hoe mooi en bijzonder en waardevol en licht we zijn. Al zal je soms heel goed moeten kijken om dat te kunnen zien, bij andere maar ook bij jezelf.

Hoe kun je zelf ervaren dat er leven na de dood is?

Ontdekken hoe het écht is om dood te gaan, is bij leven bijna onmogelijk. Sommige mensen hebben een bijna-doodervaring gehad en hebben even mogen spieken hoe het aan ‘de andere kant’ is. Van iedereen die zo’n bijna-doodervaring heef gehad hoor je terug dat ze absoluut niet bang meer zijn om dood te gaan. Dat het een prachtige, ervaring was. Dat ze op een plek waren waar ze eigenlijk wilde blijven.

Dat kan niemand nabootsen. Wat je wel kunt ervaren – en wat wij bij de Rouwrevolutie doen – is je meer in verbinding brengen met jouw essentie, jouw ziel of hoe je het ook noemt. Lees hier meer over de ziel. Dat is hetgeen dat jij ik werkelijkheid bent, wat niet doodgaat en wat na jouw ‘overlijden’ ‘naar’ de spirituele wereld gaat. Hier op aarde heb je ook nog te maken met je ego en je persoonlijkheid. Door oefeningen te doen om het verschil te ervaren tussen je ‘ziel’ en je ego zul je gaan voelen dat je meer bent dan je lichaam.

Een andere manier om te ervaren dat er leven is de dood, is door het krijgen en erkennen van tekens, en het ervaren van contact met jouw overleden dierbare. Dit kun je doen door naar een medium te gaan. Een goed medium kan jouw bewijzen geven van jouw overleden dierbare die hij of zij niet kan weten. Maar je kunt jezelf ook ‘trainen’ in het krijgen van tekens en het ervaren van contact. Daar hoef je geen gave voor te hebben, dat kan iedereen.

De dood vanuit zielsperspectief

Wat wij bij de rouwrevolutie doen is de dood benaderen vanuit zielsperspectief. We kijken naar ‘de dood’ niet als naar een einde. Omdat de ziel nooit dood gaat. We zien het als een nieuwe fase op jouw reis. Waarin er niks fout gaat, maar waarbij je eigenlijk het volgende level in gaat. Voor jouw ziel is dat ook zo, voor jouw lichaam niet. Jouw lichaam overlijdt, dat is het enige dat dood gaat. Bij de rouwrevolutie kijken we niet alleen naar de mens als lichaam maar juist ook als ziel. Als je op die manier naar de dood kijkt ga je ook op een andere manier rouwen. Er zal nog steeds verdriet en pijn zijn om de mensen die jij hier op aarde mist. Maar het kan je helpen om te weten dat ze niet weg zijn, dat er niks fout is gegaan, dat er nog contact mogelijk is en dat je ze terug gaat zien.

Wil je meer weten over zielen, de dood, tekens en contact maken? Kom naar onze live-dag (ochtend).

Onze nieuwsbrief ontvangen?

900+ mensen ontvangen al onze mails met inspiratie!

Deze blogs wil je ook lezen

Gratis miniclass - 3 september 2024 - 20:00 20:45 - Via zoom

Wat zijn tekens van overleden dierbare en hoe herken ik ze?

Deze gratis miniclass is voor iedereen die benieuwd is naar wat tekens zijn en hoe je ze herkent. We geven voorbeelden en leggen uit hoe je om tekens kunt vragen. Iedereen is welkom!

Je gegevens