Wat gebeurt er met je ziel als je doodgaat?

Gepubliceerd op: 7 juli 2024

Steeds meer mensen ontdekken dat we niet alleen maar een lichaam zijn, maar dat we een lichaam hebben en dat we een ziel zijn. Dat je lichaam sterft als je doodgaat, maar dat je ziel niet sterft. Een vraag die ons vaak gesteld wordt is: ‘Wat gebeurt er met je ziel als je doodgaat?’

Wat eigenlijk een interessantere vraag is, is: wat gebeurt er met je ziel als je geboren wordt. Want jouw ziel gaat een grotere verandering door als je geboren wordt dan als je dood gaat. Als je van de non-fysieke ‘wereld’ (de hemel of het hiernamaals) zoals we dat noemen, naar de fysieke wereld (de aarde) toegaat, vindt er een grotere verandering plaats dan andersom.

Wat wij (Jill & Maartje van De Rouwrevolutie) ons hebben gerealiseerd – en wij zijn niet de enige – is dat dit besef heel troostend voor iedereen in rouw. We leggen je ons perspectief uit.

1: Je ziel verlaat je lichaam als je doodgaat

De non-fysieke wereld is eigenlijk ons basisstation, de dood is eigenlijk onze natuurlijk staat. Daar komen we vandaan en daar gaan we weer naartoe. Daar ben je je alleen niet meer helemaal van bewust als je hier op aarde aangekomen bent. We snappen dat het voor veel mensen lijkt alsof je van de aarde ergens heen gaat als je dood gaat (in plaats van andersom) dus laten we de vraag beantwoorden Wat gebeurt er met je ziel als je doodgaat?

Je lichaam en je ziel zijn twee verschillende dingen

Als je deze vraag stelt, heb je het besef dat je lichaam en je ziel twee verschillende dingen zijn. Dat je lijf kan sterven maar dat je ziel niet hoeft te sterven, Maar wat gebeurt er dan met je ziel als je doodgaat?

Je ziel, of in ieder geval het gedeelte van de ziel dat in jouw lichaam zat, verlaat je lichaam. Het is zo dat jouw ziel in zijn geheel te groot is om helemaal in jouw lichaam te passen. Dus er zit een gedeelte van jouw ziel in jouw lijf.  Jouw ziel is ook jouw bewustzijn. Daarom hoor je wel eens dat mensen, die een bijna -dood-ervaring hebben, op hun lichaam neerkeken toen zij aan het overlijden waren. Dat ze zichzelf bijvoorbeeld in een ziekenhuisbed zagen liggen, dat het leek alsof ze boven hun lichaam zweefde. We noemen de ziel hier voor het gemak hij of hem, maar een ziel is niet mannelijk of vrouwelijk.

2: De ziel voegt zich weer bij het grotere deel van jouw ziel

Maar waar gaat je ziel dan heen? Eigenlijk voegt je ziel zich weer bij het stuk groter ziel dat altijd in het non-fysieke of in de hemel is gebleven. Maar nu is dat deel van je ziel, dat na overlijden teruggaat, verrijkt met informatie die de ziel heeft opgehaald tijdens het verblijf op aarde. Je ziel is dus niet dood, of beschadigd na het overlijden van het lichaam. Het enige dat veranderd is, is dat het meer informatie heeft opgeslagen, een ontwikkeling en een groei heeft doorgemaakt. Hoe kort je leven ook was.

3: De ziel kijkt terug op het leven en de acties die anderen hebben beïnvloed

De ziel is dus weer ´thuis´ en zal alle info die hij heeft opgeslagen gaan verwerken. Dat gebeurt in eerste instantie tijdens het life-review. Daarin krijgt de ziel een soort film van zijn leven te zien. De ziel ziet welke invloed het op anderen heeft gehad. Zowel positief als negatief. Hij leert welke effecten zijn bewuste en onbewuste acties hebben gehad op zijn omgeving en de mensen om hem heen. Dit gebeurt zonder oordelen. Je wordt als ziel niet gestraft voor de keuzes die je hebt gemaakt toen je in een lichaam zat en met een vrije wil en een ego te maken. Maar je zal wel gaan voelen hoe het voelde voor de mensen die je positief of negatief behandeld hebt. Degene die je het meest zal gaan beoordelen ben jij zelf. Maar hier zal je ook hulp bij krijgen, en wanneer dat nodig is, zelfs een soort van therapie..

Jij kan zelf ook contact maken met de ziel

Wat heel troostend is voor mensen in rouw, is dat de ziel van degene die zij hier op aarde hebben leren kennen, niet verdwijnt. Deze is er nog en met dit bewustzijn kun je ook contact maken. Dat is wat mediums doen, maar dat is iets wat jij zelf ook kan. Daar heb je geen gave voor nodig. Dat is wat wij jou bij De Rouwrevolutie graag leren. De eerste vorm van contact die vanuit de ziel van de overledene komt is vaak het geven van tekens

Lees onze blog over 15 veelvoorkomende tekens

Wil je meer leren over dit andere perspectief op de dood? Bekijk onze agenda voor alle events en programma’s (zoals de gratis mini-class, die wij aanbieden).

Onze nieuwsbrief ontvangen?

900+ mensen ontvangen al onze mails met inspiratie!

Deze blogs wil je ook lezen

Gratis miniclass - 3 september 2024 - 20:00 20:45 - Via zoom

Wat zijn tekens van overleden dierbare en hoe herken ik ze?

Deze gratis miniclass is voor iedereen die benieuwd is naar wat tekens zijn en hoe je ze herkent. We geven voorbeelden en leggen uit hoe je om tekens kunt vragen. Iedereen is welkom!

Je gegevens